logo
 

Sancties voor Guenther Steiner na scheldtirade over boordradio?

30 september 2019 — Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, mag zich mogelijk aan een sanctie verwachten nadat hij zich over de boordradio bijzonder negatief uitliet toen Kevin Magnussen een tijdstraf kreeg.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Tijdens de GP van Rusland kreeg Magnussen een tijdstraf van vijf seconden omdat hij niet correct opnieuw op de baan kwam toen hij breed ging in de tweede bocht. Kevin Magnussen liet na afloop reeds weten dat hij de beslissing ‘bullshit’ vond maar ook Steiner liet zich zwaar negatief uit over de boordradio.

Na het vallen van de zwart-wit geblokte vlag zei Steiner over de boordradio dat de beslissing om Magnussen te bestraffen “genomen was door een stomme idiote steward”.

Met dergelijk taalgebruik zou Steiner een inbreuk gepleegd hebben op de regels die stellen dat een deelnemer geen taalgebruik mag hanteren dat de sport of de FIA mogelijk in diskrediet kan brengen of schade kan berokkenen.

“De FIA beschikt over verschillende juridische mogelijkheden,” aldus FIA-racedirecteur Michael Masi tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik heb gehoord over de uitspraken over de boordradio. Ik heb ze niet rechtstreeks vernomen en ga er dan ook geen commentaar over geven.”

“Uiteindelijk doen we allemaal onze job, de officials, de teams, iedereen. Er moet veel onderling en wederzijds respect zijn.”

“Indien er iets is gezegd werd dat niet gepast is dan zullen de mensen die eventueel de juridische elementen hanteren het bekijken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België