Santander stopt sponsoring van F1 en Ferrari en kiest voor Champions League

29 november 2017 — Het Spaanse Banco Santander stopt haar sponsoractiviteiten in de Formule 1 en maakt de overstap naar de Champions League.


Er waren de voorbije dagen al geruchten dat Banco Santander de sponsoring van de F1-renstal van Ferrari zou stopzetten maar nu is het dus ook officieel. Niet alleen Ferrari verliest Banco Santander als sponsor, de Spaanse bank sponsorde ook de Formule 1 en ook die samenwerking wordt stopgezet.

Banco Santander maakt tegelijkertijd de overstap van Ferrari en de F1 naar de UEFA Champions League, waar het logo van Santander vanaf het voetbalseizoen 2018-2019 gedurende drie seizoenen te zien zal zijn.

Het logo van Santander was gedurende maar liefst elf seizoenen te zien in de Formule 1. In 2007 werd Santander sponsor van het McLaren F1 team toen de Spanjaard Fernando Alonso daar ging rijden. Alonso verliet na amper één seizoen al McLaren om terug te keren naar Renault, waarna hij in 2010 de Scuderia Ferrari vervoegde en ook Santander in zijn voetsporen volgde en sponsor werd van Ferrari.

Eind 2014 verliet Alonso Ferrari om opnieuw voor McLaren aan de slag te gaan. Santander had echter twee jaar daarvoor haar sponsorovereenkomst met Ferrari verlengd tot eind 2017. Aan die overeenkomst komt nu dus een einde en Santander verlaat nu dus de Formule 1 om zich met haar sponsoractiviteiten meer te focussen op het voetbal.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België