F1-circuit Interlagos staat te koop: Ecclestone kandidaat-koper

06 april 2017 — Het F1-circuit Interlagos, ook wel gekend als de Autódromo José Carlos Pace, staat te koop. Bernie Ecclestone heeft zich al gemeld als kandidaat-koper.


De Autódromo José Carlos Pace is eigendom van de stad Sao Paulo. Volgens burgemeester Joao Doria is het noodzakelijk om het circuit te verkopen. Enkel door een verkoop zouden de broodnodige investeringen en verbouwingen kunnen plaatsvinden.

De eventuele koper van het circuit zou van de stad toestemming krijgen om heel wat faciliteiten te bouwen, waaronder een Ayrton Senna-museum, een hotel en appartementen.

“De privatisering van het circuit is de garantie om de continuïteit van de Formule 1 te waarborgen,” zei Doria tegenover ‘Reuters’. “Ik begrijp dat de Formule 1 belangrijk is maar met privaat geld, niet met publiek geld. Het is perfect mogelijk om het circuit met privaat geld te runnen.”

Niemand minder dan voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zou een van de kandidaat-kopers zijn. Ecclestone heeft momenteel reeds verschillende bezittingen in het land en is ook getrouwd met een Braziliaanse.

“Hij toonde interesse en gaat meedoen aan de veiling. Ik heb de indruk dat er ook heel wat internationale partijen zullen meedoen aan de veiling. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we een goede prijs voor het circuit zullen krijgen,” besluit Doria.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België