Sauber bevestigt Marcus Ericsson voor 2017

21 november 2016 — Het Zwitserse Sauber F1 team heeft Marcus Ericsson bevestigd voor volgend seizoen.


Marcus Ericsson vervoegde Sauber begin 2015 nadat hij het jaar voordien bij Caterham zijn F1-debuut had gemaakt. De 26-jarige Zweed gaat bij Sauber zijn derde seizoen op rij tegemoet en daar is hij uiteraard zeer tevreden mee.

“Het is fantastisch nieuws dat ik opnieuw een jaar voor het Sauber F1 team zal racen. Ik rij ondertussen al twee jaar bij Sauber en ik voel me er echt thuis,” zegt Ericsson in een reactie. “Ik wil iedereen binnen het team bedanken die opnieuw vertrouwen in mij toont. Ik heb me persoonlijk bij Sauber enorm ontwikkeld als rijder. We hebben ups en downs gekend maar we hebben er ons samen steeds doorgeslagen en hebben telkens zo hard mogelijk gewerkt.”

Wie de teamgenoot van Ericsson zal worden is nog een vraagteken. Het is opmerkelijk dat Felipe Nasr niet tegelijkertijd bevestigd werd. De Braziliaan behaalde tijdens zijn thuisrace twee levensbelangrijke punten voor Sauber. Door die punten staat Sauber nu immers als tiende in het kampioenschap, wat Sauber heel wat miljoenen extra prijzengeld kan opleveren.

Het Sauber F1 team liet wel weten dat het op korte termijn haar tweede rijder zal bekendmaken.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België