logo
 

“Sauber C32 is zo snel als een duivel uit een doosje”

10 februari 2013 — De eerste conclusies worden na de eerste wintertest op het circuit van Jerez getrokken. Opvallend daarbij is dat bijna iedereen verwacht dat Sauber opnieuw over een erg snelle wagen zal beschikken.

image
De nieuwe wagens hebben hun eerste meters gereden. Er wordt druk gespeculeerd over de onderliggende krachtverhoudingen, maar er valt nog maar weinig concreet te vergelijken tussen de teams. Toch zien heel wat insiders en experten alvast één belangrijke tendens. De Sauber C32 is een niet te onderschatten wagen en het Zwitserse team zal ook in 2013 de topteams het leven geregeld zuur maken.

De nieuwe Sauber C32 reed het meeste aantal ronden (430) en kilometers (1904). Op het vlak van betrouwbaarheid toonde Sauber zich dus, maar hoe zit het met de prestaties? Daarover heerst heel wat minder duidelijkheid, al onderschat de concurrentie Sauber zeker en vast niet.

Het voorbije seizoen was Sauber meermaals uitermate competitief. Het eindigde meermaals op het podium en kon zelfs enkele keren bijna voor de overwinning strijden. Reeds voor de eerste wintertest werd er van Sauber in 2013 enorm veel verwacht. De wagens van dit seizoen zijn immers grotendeels een doorontwikkeling van de wagens uit 2012 en dat betekent dat Sauber met haar C31 een enorm goede basis had om verder op te bouwen.

Ook Christian Horner verwacht veel van de Zwitserse renstal. “Sauber!,” luidde het antwoord van de teambaas van Red Bull op de vraag welke renstal hem het meest verrast had. “Die hebben net zoals in 2012 ook nu zeker en vast opnieuw een zeer goede wagen.”

‘Vooral hun snelheid tijdens de lange runs in Jerez was indrukwekkend. Ze kunnen zeker en vast nog sneller wanneer er met minder brandstof wordt gereden,” besluit Horner.

Die conclusie kan kloppen want Sauber was nooit helemaal vooraan de tijdlijsten terug te vinden. Het team reed op dat vlak een beetje onder de radar, maar de prestaties sprongen toch in het oog bij de andere teams.

Het team van Sauber zelf zou zich op de vlakte gehouden hebben, maar Nico Hulkenberg zou zich uitermate positief uitgelaten hebben over de wagen.

“Jongens, deze wagen gaat zoals de duivel. Ik kijk nu al uit naar de twee tests in Barcelona en de eerste race in Australië,” zou Hulkenberg volgens ‘Blick’ gezegd hebben.

Wij, en waarschijnlijk gans de F1-paddock, zijn alvast benieuwd naar het ware potentieel van de Sauber C32 ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België