Sauber en Manor vragen vroegtijdige betaling prijzengeld

23 november 2015 — Volgens Autosport zouden ook de F1-teams van Sauber en Manor een vroegtijdige betaling van hun prijzengeld voor volgend jaar gevraagd hebben. Eerder had ook Force India diezelfde vraag gesteld.


Om tot een vroegtijdige betaling van het prijzengeld over te gaan moeten de overige teams eerst unaniem akkoord gaan alvorens Bernie Ecclestone daadwerkelijk een vroegtijdige betaling kan doen.

Volgens Autosport zouden de overige teams de aanvraag van Force India aanvaard hebben, waarna nu dus ook Sauber en Manor een gelijkaardig verzoek ingediend hebben.

Normaal gesproken krijgen de F1-teams op maandbasis prijzengeld uitbetaald. Dat prijzengeld is gebaseerd op hun status in de Formule 1 alsook hun uitslag in het kampioenschap van het voorgaande seizoen. Het prijzengeld wordt echter van februari tot en met november gespreid uitbetaald, waardoor er geen betalingen voorzien zijn tijdens de wintermaanden december en januari.

Het verzoek van Force India, Sauber en Manor berust dus op het feit dat ze vroeger dan voorzien gelden willen ontvangen die normaal dus pas in 2016 uitbetaald zouden worden. Zo proberen de teams tegemoet te komen aan de eis van leveranciers die vlugger betaald willen worden. Verschillende leveranciers vragen immers vlugger een betaling nadat Caterham en Marussia vorig jaar onder curatele kwamen te staan en Caterham zelfs failliet ging. Marussia kon vervolgens wel een doorstart maken als het Manor F1 team.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België