logo
 

Sauber F1 team gaat in beroep tegen beslissing rechtbank: “We mogen niemand in gevaar brengen”

11 maart 2015 — Het Sauber F1 team gaat in beroep tegen de beslissing van het Supreme Court van Victoria. Het team is naar eigen zeggen teleurgesteld over de beslissing en benadrukt nogmaals dat andere rijders en personen niet in gevaar mogen gebracht worden.


Het Supreme Court van Victoria gaf Giedo Van der Garde gelijk en zegt dat de Nederlander komend weekend moet racen voor het Sauber F1 team (Lees: Rechtbank: “Sauber moet Giedo Van der Garde laten racen”). Sauber is het echter niet eens met die beslissing en de renstal ging dan ook meteen in beroep.

Morgen wordt er een uitspraak verwacht in deze beroepsprocedure, amper een dag voor de start van de eerste oefensessie van de GP van Australië. In afwachting daarvan liet Sauber in een mededeling weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de rechtbank en dat het nog steeds van mening is dat andere rijders en personeel in gevaar wordt gebracht indien Giedo Van der Garde zal racen.

“We zijn teleurgesteld over de beslissing en moeten nu het vonnis grondig bestuderen om te bekijken wat de impact is voor de start van het seizoen,” aldus Monisha Kaltenborn, de teambaas van het Sauber F1 team. “Wat we echter niet mogen doen is de veiligheid van onze teamleden alsook iedere andere rijder in gevaar brengen door een onvoorbereide rijder in onze wagen te plaatsen.”

Het Sauber F1 team heeft met Marcus Ericsson en Felipe Nasr reeds twee rijders onder contract. Indien het team ook de beroepsprocedure verliest valt het nog af te wachten welke stappen het team verder zal ondernemen. De advocaat van Felipe Nasr en Marcus Ericsson heeft immers reeds laten weten dat hij juridische stappen zal ondernemen indien één van beide rijders aan de kant wordt geschoven.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België