logo
 

Sauber F1 team overgenomen door Longbow Finance

20 juli 2016 — Het Sauber F1 team is gered. De Zwitserse renstal wordt overgenomen door Longbow Finance.


Na een jarenlange strijd waarbij het Sauber F1 team de nodige financiële problemen kende is de renstal nu gered. Longbow Finance, een investeringsmaatschappij, neemt immers Sauber Holding AG over, waartoe ook het Sauber F1 team behoort.

De Zwitserse renstal verkeerde al enkele jaren in financiële moeilijkheden en is dan ook verheugd dat het vandaag de overeenkomst met Longbow Finance kan aankondigen. De toekomst van het Sauber F1 team is door de overname verzekerd. Monisha Kaltenborn behoudt haar functie als algemeen directeur en teambaas.

Peter Sauber, de oprichter van het Sauber F1 team, doet wel een stap opzij. Hij wordt door Pascal Picci van Longbow Finance opgevolgd als voorzitter van de raad van bestuur.

“Als Zwitsers bedrijf zijn we zeer verheugd dat we de aanwezigheid van Zwitserland in een zeer gespecialiseerde en innovatieve sector verzekerd hebben,” aldus Pascal Picci van Longbow Finance.

Ook Peter Sauber is uitermate tevreden met de overeenkomst die werd bereikt.

“Monisha Kaltenborn en ikzelf hebben gisteren een overeenkomst bereikt die de toekomst verzekert van het F1-team en de Sauber Groep. Ik ben zeer blij dat mijn keuze van zes jaar geleden om het team zelf terug te kopen zodat ik de toekomst van Sauber in de F1 te verzekeren de juiste bleek te zijn,” aldus Peter Sauber.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België