Sauber: “Giovinazzi vervangt Wehrlein tijdens F1-test”

24 februari 2017 — Het Sauber F1 team heeft bevestigd dat Antonio Giovinazzi Pascal Wehrlein zal vervangen tijdens de F1-wintertest.


Pascal Wehrlein crashte tijdens de Race of Champions en hield daaraan een blessure over die hem tot op de dag van vandaag nog steeds parten speelt. Op doktersadvies zal Wehrlein niet deelnemen aan de eerste F1-wintertest, waardoor Sauber op zoek moest naar een vervanger.

De Zwitserse renstal opteerde er uiteindelijk voor om Giovinazzi aan te duiden als vervanger, de reserverijder van Ferrari. Aangezien Sauber met Ferrari-motoren rijdt was dat een voor de hand liggende keuze waarover de voorbije dagen al heel wat gespeculeerd werd. Pas vandaag volgde echter de officiële bevestiging.

“Ik wil het Sauber F1 team bedanken om dit mogelijk te maken. Ik wil ook Ferrari bedanken omdat ze me toestaan om Pascal te vervangen tijdens de eerste test,” zei Giovinazzi in een reactie op de bekendmaking.

Pascal Wehrlein is uiteraard teleurgesteld dat hij niet zal deelnemen aan de test, al zal hij wel aanwezig zijn tijdens de test.

“Het is erg jammer dat ik tijdens de eerste testdagen niet in de wagen zal zitten,” aldus Wehrlein. “Ik zal echter wel in Barcelona aanwezig zijn om me de procedures van het team eigen te maken en de Sauber C36 aan het werk te zien op de baan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België