Sauber hoopte op nattere omstandigheden

06 november 2010 — Kobayashi en Heidfeld reden degelijk, maar redelijk anoniem naar de respectievelijk 12de en 16de plek. Kobayashi reed een mooie vijfde plaats in Q1, maar miste Q3 op een haar na. Nick Heidfeld van zijn kant kon absoluut geen indruk maken in zijn kwalificatie.

Kamui Kobayashi, de smaakmaker van afgelopen races, kon ditmaal niet verrassen. Hij had het moeilijk met de veranderende omstandigheden, maar eindigde wel net achter regerend wereldkampioen Jenson Button.

“Ik was er dicht bij, maar voelde tijdens mijn laatste ronde al dat mijn banden niet goed genoeg meer waren. Misschien moesten we een ronde eerder van banden wisselen, maar zo gaan die dingen”, meldt de Japanner.

“Tijdens Q1 was de baan nog een stuk natter en toen presteerde de auto top. Ik stond op een bepaald moment zelfs even vijfde, maar uiteindelijk telt natuurlijk de tijd die we in Q2 neerzetten”, vervolgt Kobayashi, die wel weer sneller was dan zijn teleurgestelde teamgenoot.

“Ik moet toegeven dat ik niet blij ben”, zegt Heidfeld. “Onder droge omstandigheden hadden we beter kunnen presteren en onze timing in Q2 had ook beter gekund. Ik wisselde twee ronden te vroeg naar intermediates waardoor ik niet op het juiste moment op de juiste plek was.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België