“Sauber is een Alfa Romeo A-team en geen B-team van Ferrari”

14 januari 2018 — Frédéric Vasseur, de teambaas van het Zwitserse Sauber F1 team, vindt niet dat zijn renstal als een B-team van Ferrari mag beschouwd worden.


In november werd bekendgemaakt dat Alfa Romeo een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met het Sauber F1 team waren aangegaan. Op commercieel en technisch vlak zullen beide samenwerken en Ferrari-junior Charles Leclerc werd naast Marcus Ericsson bevestigd als tweede rijder.

Sommigen trekken daaruit de conclusie dat Sauber nu effectief als het B-team van Ferrari mag beschouwd worden. Onder meer voormalig F1-piloot Giedo van der Garde vindt dat Sauber nu als junior-team van Ferrari beschouwd mag worden.

“Dankzij de overeenkomst met Alfa Romeo mogen ze nu als het B-team van Ferrari beschouwd worden,” aldus de Nederlander. “Dat is mooi voor hen.”

Frédéric Vasseur, de teambaas van het Zwitserse Sauber F1 team, is het daar echter niet mee eens.

“De leiding wil een volwaardig Alfa Romeo team,” vertelde Vasseur eerder deze week tegenover ‘Auto Hebdo. “Zelfs al moeten we momenteel nog beroep doen op de Ferrari-motor.”

“Het is niet ons doel om een Ferrari B-team te zijn maar wel een Alfa A-team. Er zal echter nog wel een verbinding zijn tussen beide, op het vlak van de rijders en op het vlak van het trainen.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België