Sauber nuanceert speculatie over overstap van Sergio Perez naar Ferrari

03 oktober 2011 — Sergio Perez mocht onlangs voor de renstal Ferrari testen en dat deed de speculatie over de Mexicaan zijn toekomst nog meer toenemen. Peter Sauber probeert hier nu tegenin te gaan.

image

Sergio Perez wordt reeds geruime tijd gelinkt aan een eventuele overstap naar Ferrari. Het verleden van de renstal Sauber, waarin het als ware bijna hofleverancier van Ferrari was voor jonge talenten, draagt hier uiteraard toe bij.

Er was de voorbije maanden in de pers heel wat te doen over een eventuele overstap en de test onlangs bij de Italiaanse renstal versterkte het effect nog. Perez wordt dan ook al vergeleken met Kimi Raikkonen en Felipe Massa. Beide rijders debuteerden bij Sauber en kwamen in een latere fase in hun carrière bij Ferrari terecht. Vooral de vergelijking met Massa wordt gemaakt omdat die rechtstreeks van Sauber naar Ferrari ging.

“We kunnen de vergelijking met Felipe niet maken want hij had reeds een contract bij Ferrari toen hij naar ons kwam,” aldus Peter Sauber.

Perez heeft inderdaad nog geen contract voor een F1-zitje bij Ferrari maar de Mexicaan maakt sinds kort wel deel uit van de Ferrari Driver Academy. Volgens het Sauber team moeten er op korte termijn echter geen nieuwe f1-tests bij Ferrari verwacht worden.

“Hij maakt gewoonweg deel uit van hun academy. Het loopt parallel. De academy is bedoeld voor rijders die normaal gesproken naar de Formule 1 zouden moeten doorstoten. Hij zit echter al in de Formule 1, we moeten het dus in een juist perspectief zien,” aldus Monisha Kaltenborn, managing director bij Sauber.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België