logo
 

Sauber: “Onmogelijk om Wehrlein te behouden in 2018”

30 december 2017 — De kans wordt met de dag groter dat we Pascal Wehrlein in 2018 niet meer zullen begroeten op de F1-grid. Voor Sauber is het naar eigen zeggen onmogelijk om de Duitser verder aan zich te verbinden en bij Williams lijken ze andere ijzers in het vuur te hebben.


Met de steun van Alfa Romeo volgend jaar worden de banden met Ferrari versterkt en dan ligt het voor de hand dat de Scuderia graag een beschermeling wat ervaring wil laten opdoen en dat wordt huidig F2-kampioen Charles Leclerc. Hij zal aantreden aan de zijde van Marcus Ericsson, die op zijn beurt goede relaties heeft bij Longbow Finance, een investeringsmaatschappij en tevens eigenaar van Sauber.

Hoewel hij in 2017 alle punten van Sauber op zijn conto mocht schrijven valt het dus niet te verwonderen dat er voor Mercedes-protegé Wehrlein geen plaats meer is bij Sauber. Er is nog een waterkans op een zitje bij Williams maar daar overwegen ze wellicht andere opties, de DTM-kampioen van 2015 lijkt dus buiten de boot te vallen in 2018.

“Het was onmogelijk voor ons om Pascal te behouden voor volgend jaar,” aldus Sauber-teambaas Frédéric Vasseur. “Dit om de eenvoudige reden dat hij een Mercedes-rijder is. Gezien onze relatie met Ferrari versterkt is zou het niet verstandig zijn om een rijder aan te trekken die onder contract ligt bij de concurrentie. Daar bovenop was Marcus dikwijls zijn evenknie het voorbije seizoen.”

Waar ligt de toekomst van Wehrlein dan wel? Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al aangegeven dat het misschien tijd is voor de Duitser om meer op eigen benen te staan maar naar alle waarschijnlijkheid zal hij in 2018 voor Mercedes in de DTM aantreden.

Dat zal sowieso slechts voor één jaar zijn want het merk met de ster houdt het na volgend jaar voor bekeken in de DTM. Ze zullen in Stuttgart hun pijlen gaan richten op de Formule E en daar ligt voor Wehrlein ook nog een optie om vanaf 2019 aan de slag te gaan.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België