Sauber ontkent motordeal met Mercedes

20 januari 2013 — Het team van Sauber heeft gereageerd op de geruchten dat het een motorovereenkomst zou hebben met Mercedes.

image
Foto: Copyright Sauber Motorsport AG

De voorbije seizoenen gebruikte het team van Sauber motoren van Ferrari. Er doken de voorbije dagen echter geruchten op dat Sauber een overeenkomst zou getekend hebben met Mercedes om het team vanaf 2014 van motoren te voorzien.

De Zwitserse renstal ontkent nu dat het zo’n overeenkomst met Mercedes getekent zou hebben ...

“We hebben momenteel nog geen overeenkomst met een motorenleverancier voor 2014,” zei een woordvoerder van het team tegenover Speed Week. “Er zijn nog enkele zaken onduidelijk, zoals bijvoorbeeld de kosten.”

Sauber zou Ferrari ook als de belangrijkste kandidaat beschouwen voor een overeenkomst vanaf 2014.

“Het feit dat we reeds meer dan tien jaar met Ferrari hebben samengewerkt zorgt er uiteraard voor dat de Scuderia de eerste keus is.”

Ferrari voorziet Sauber sinds 1997 van F1-motoren. Die periode werd enkel voor enkele jaren onderbroken toen Sauber werd overgenomen voor BMW. Toen BMW in 2009 echter besloot om de Formule 1 te verlaten, en Sauber opnieuw een compleet onafhankelijk en zelfstandig team werd, werd ook de samenwerking met Ferrari opnieuw in ere hersteld.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België