Sauber sluit bewogen weekend af met hoogtepunt.

15 maart 2015 — Het waren bewogen dagen voor het Sauber team. Zelfs eigenaar Peter Sauber vloog naar Australië in een poging de sfeer wat te kalmeren. Maar over de periode van een weekend ging men van de dreiging niet te kunnen starten tot een dubbele puntenfinish. image

Beide wagens laten eindigen bleek voor vele teams al een hele opgave, laat staan met beide wagens punten pakken. Alleen Mercedes en Sauber was het gegund. In Melbourne eindigde nieuwkomer Felipe Nasr op een zeer knappe vijfde plaats en Ericsson op acht.

De hoogste score ooit voor het team in Australië. Voor Sauber betekende het zelfs een einde aan een reeks van maar liefst 19 races zonder punten. Brazilië 2013 was de laatste score die opgetekend werd.

Maar het weekend verliep helemaal niet van een leien dakje. Vrijdag bleven beide wagens aan de kant omwille van een rechtszaak. Maar de kwalificaties gingen dan toch door voor de renstal uit Zwitserland. Een tijdelijke deal werd gesloten onder het toeziend oog van eigenaar Peter Sauber die in allerijl was overgevlogen. “Het was een zwaar weekend met veel downs en uiteindelijk wat ups wat uiteraard positief is”, zei teambaas Kaltenborn.

“Het was niet eenvoudig om met dit resultaat naar voren te komen. We zagen in de wintertests dat we competitief waren, maar we hadden nog een lange weg af te leggen. Dit is een fantastische start van het seizoen.”

Sauber profiteert mee van de vooruitgang die men bij de Ferrarimotor heeft gemaakt, want ook het fabrieksteam scoorde in Melbourne nog maar een derde podium in meer dan 15 maanden. Concrete resultaten die de vooruitgang bij de krachtbron van Ferrari aantonen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België