Sauber-teambaas is woedend op Jenson Button

31 mei 2017 — Monisha Kaltenborn, teambaas van Sauber, is woedend op Jenson Button na zijn onbezonnen inhaalactie waarbij hij de Sauber van Pascal Wehrlein op zijn zijkant de vangrails in katapulteerde.


Button en Wehrlein reden de hele race in elkaars gezelschap in de achterhoede tot Button in ronde 58 in een opportunistische poging zijn kans schoon zag om de Duitser in te halen aan Portier en het verhaal voor beide rijders in tranen eindigde.

Het stond in de sterren geschreven dat Button de zondebok zou zijn en hij werd dan ook bestraft met een gridstraf van drie plaatsen in zijn volgende race dit seizoen. De kans dat hij die straf gaat uitzitten is heel klein aangezien hij slechts ter vervanging van Fernando Alonso in Monaco aanwezig was.

Monisha Kaltenborn verklaart woedend te zijn op Jenson Button. “Ik begrijp niet hoe dit kon gebeuren en hoe iemand een situatie zo verkeerd kan inschatten. Het was onmogelijk om die inhaalactie tot een goed einde te brengen, daarom begrijp ik het niet.”

Button zelf verklaarde dat hij te laat inzag dat Wehrlein hem niet gezien had en dat hij het verschrikkelijk vond om de Duitser op die manier in de vangrails te zien gaan. Wehrlein langs zijn kant vond de actie van Button onbezonnen omdat het gebeurde op een plaats die helemaal niet geschikt is om in te halen.

Wehrlein raakte met zijn helm de vangrail en omdat hij al verstek moest laten gaan voor de eerste twee Grote Prijzen van het seizoen, dit vanwege een rugblessure, was het toch even schrikken voor de Duitser. Na een medische controle in Monaco bleek er niets aan hand te zijn maar zijn situatie wordt de volgende dagen nog opgevolgd.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat ik er de volgende race bij zal zijn,” aldus Wehrlein na de race. “Na mijn crash in The Race Of Champions had ik een uur later een enorme pijn en we zijn nu twee uur na de crash en ik voel nog altijd niets. Dat is een goed teken maar we bekijken hoe de situatie evolueert de volgende dagen.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België