logo
 

Sauber verwacht niet snel beterschap

18 april 2013 — Het Sauber F1 Team kende geen al te beste start van het nieuwe F1-seizoen. De Zwitserse renstal is dan ook enigszins teleurgesteld, maar tegelijkertijd verwacht het op korte termijn niet meteen veel beterschap.

image
Bij Sauber ondervinden ze diverse problemen sinds de start van het seizoen, dat is ook te zien aan de resultaten. De Zwitserse renstal behaalde nog maar vijf punten terwijl het overduidelijk op meer had gehoopt.

Vooral de achterkant van de wagen zorgt voor de nodige problemen. Sauber introduceerde in China daarom een nieuwe achtervleugel gecombineerd met enkele andere wijzigingen. Het zorgde voor een kleine verbetering, aangezien Nico Hulkenberg als tiende de finish bereikte en daardoor het laatste belangrijke wk-punt behaalde. De Duitser had eerder in de race wel even aan de leiding gereden, maar vooral zijn laatste stint was veel minder competitief.

Monisha Kaltenborn, teambaas bij Sauber, laat echter weten dat er nog heel wat verbeterd moet worden.

“We kunnen geen mirakels verwachten maar de aanpassingen zijn alvast een stap in de juiste richting,” zei Kaltenborn tegenover Autosport. “Nico reed een solide race en was competitief op beide bandencompounds.”

“We moeten nu proberen te begrijpen waarom hij minder competitief was tijdens de laatste stint.”

Tussen de GP van China en de GP van Bahrein zit minder dan een week tijd, waardoor de teams amper tijd hebben om nieuwe updates te introduceren. In Bahrein verwacht Sauber dan ook niet meteen veel beterschap.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België