logo
 

“Sauber was simpelweg te traag”

22 april 2012 — Beide rijders van Sauber kwamen er vandaag niet echt aan te pas. Volgens Kobayashi en Perez ligt het puur aan de wagen, die volgens hen niet goed presteert op het circuit van Sakhir.

Een elfde en dertiende plaats zijn geen droomresultaten als je kijkt naar de prestaties van Sauber enkele weken geleden, met onder andere een tweede plaats in Maleisië. Volgens het rijdersduo van de Zwiterse renstal was het al op voorhand bekend dat de Sauber C31 niet goed zou presteren op het stoffige circuit in Bahrein en kon geen enkele strategie hier iets aan veranderen.

“We wisten dat dit een lastige grand prix zou zijn voor ons en we waren vandaag dan ook te traag”, verduidelijkt Sergio Perez. “We hebben bij elke wagen een andere strategie gebruikt, maar niets kon verhelpen dat we uit de top 10 zakten. Ikzelf had veel last van de bandenslijtage en door een slechte pitstop verloor ik een punt aan Schumacher.”

Kobayashi zou sowieso buiten de punten geëindigd zijn, maar een onvoorziene extra pitstop zorgde ervoor dat de Japanse coureur verder wegzakte naar de dertiende plaats.

“De banden versleten sneller dan we gedacht hadden en hierdoor moest ik zeven laps voor het einde toch nog een pitstop maken”, verklaart Kobayashi, die vorige week nog als derde wagen vertrok in China. “Toch zie ik niets wat we vandaag beter gedaan konden hebben; we hadden gewoon een snelheidstekort waaraan we de komende weken hard moeten werken.”

Giampaolo Dall’Ara, het hoofd van track engineering bij Sauber, zocht de oorzaak van de problemen vooral bij de starts die beide coureurs maakten. Volgens de Italiaan is dat het eerste wat Sauber in orde moet krijgen voor de komende races.

“Het belangrijkste moment waarop het voor ons fout ging, was tijdens lap 1 tijdens de start van de race. Zowel Kamui als Sergio maakten een niet al te goede start, een probleem dat we zeker eens moeten bekijken. Vanaf dat moment ging het namelijk al mis voor Sauber.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België