Sauber: “Wat Honda betreft staan we voor alles open”

10 mei 2017 — Volgens Monisha Kaltenborn, de teambazin van Sauber, staat haar team voor veel zaken open wat betreft haar nieuwe samenwerking met Honda.


Vanaf volgend jaar zal het Sauber F1 team met motoren van Honda rijden. De Zwitserse renstal maakte een opmerkelijke keuze door over te schakelen van Ferrari naar de krachtbron van de Japanners.

Sauber rijdt momenteel met de Ferrari-motor uit 2016, wat uiteraard een nadeel geeft wat betreft de motorkracht alsook het gewicht. Toch blijft het een opvallende keuze van Sauber om voor de Honda-motor te kiezen, een motor die dit jaar al heel problemen had op het vlak van de betrouwbaarheid en ook nog eens niet krachtig genoeg bleek te zijn.

Sauber kijkt echter verder dan wat er momenteel aan de hand is bij Honda. De renstal heeft vertrouwen in Honda en verwacht naast de motor ook op enkele andere vlakken te kunnen samenwerken.

“We zullen zien hoe alles verloopt. We staan echt aan het begin,” aldus Monisha Kaltenborn, de teambazin van Sauber, tegenover ‘Autosport’. “Ik ken de details van hun samenwerking met McLaren niet. Wij hebben een compleet ander project en we zullen zien in welke mate we van elkaar zullen kunnen profiteren.”

“Ooit waren we een fabrieksteam maar dat zijn we nu niet meer, we zijn een klantenteam voor hen. We weten echter dat er heel wat opportuniteiten zijn en dat is één van de redenen waarom we voor Honda gekozen hebben.”

Kaltenborn is er van overtuigd dat er dankzij de samenwerking met Honda voor zowel Sauber als Honda zich opportuniteiten zullen aanreiken.

“Momenteel is het veel te vroeg om te zeggen wat we juist allemaal zullen doen maar we staan voor alles open,” aldus Kaltenborn.

Voor Sauber zou het eventueel kunnen betekenen dat het in de nabije toekomst één van beide racezitjes aan een Japanner geeft die de steun van Honda geniet. Nobuharu Matsushita, de voormalige teamgenoot van Stoffel Vandoorne in de GP2, zou op dat vlak een serieuze kandidaat kunnen zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België