Sauber: “We moeten ons met de topteams vergelijken”

29 januari 2019 — Sauber-teambaas Frederic Vasseur vindt dat zijn team zich moet meten met de topteams en niet met de concurrentie uit het middenveld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Sauber F1 Team (@sauberf1team) op

Sauber onderging onder de leiding van Vasseur een ware metamorfose. Mede dankzij de nauwe samenwerking met Ferrari groeide de Zwitserse formatie gedurende vorig seizoen uit tot een stabiele middenmotor.

Het is natuurlijk de bedoeling om die groei ook in 2019 door te zetten en daarbij wil Vasseur zijn team vergelijken met de prestaties van Mercedes, Red Bull en Ferrari in plaats van met concurrenten uit het middenveld zoals bijvoorbeeld McLaren.

“We stonden min of meer nergens,” aldus Vasseur tegenover ‘Autosport.’ “We moesten ons op alle gebieden verbeteren.”

“Een van de redenen van onze vooruitgang was ook het slechter dan verwacht presteren van bijvoorbeeld Williams en McLaren. Mijn motivatie is meer het verschil met de topteams, in percentages.”

“De beste manier om in de gaten te houden hoe we het doen is ons vergelijken met de topteams. Zij hebben immers veel meer middelen en als onze achterstand hetzelfde blijft betekent dat eigenlijk dat we erop vooruitgegaan zijn.”

“Maar we zijn de kloof met rasse schreden aan het dichten in vergelijking met 2017.”

Volgend jaar staat de formatie uit Hinwil aan de start met Kimi Raikkonen en Ferrari-junior Antonio Giovinazzi achter het stuur.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België