logo
 

“Sauber zal geen B-team van Ferrari worden”

26 augustus 2017 — Momenteel werken Sauber en Ferrari reeds samen. Gezien de recente geruchten op de rijdersmarkt wordt er al langer gespeculeerd dat Sauber eventueel een B-team van Ferrari zou kunnen worden maar bij Sauber ontkent men dat daarvoor plannen zijn.


“Nee, dat is niet de bedoeling,” antwoord Sauber-teambaas Frederic Vasseur op de vraag of het de bedoeling is dat Sauber in de toekomst een gelijkaardige technische samenwerking met Ferrari opzet zoals het Haas F1 team. “Haas heeft haar eigen filosofie en wij hebben de onze. Bij Sauber hebben we reeds een erg goede infrastructuur. Misschien heeft Haas die niet. We hebben bijvoorbeeld één van de beste windtunnels in de F1.”

Sauber wil overduidelijk een zelfstandig team blijven dat weliswaar gebruikmaakt van onderdelen van Ferrari. Onlangs kondigde de Zwitserse renstal bijvoorbeeld voor het seizoen 2018 nog een nieuwe motordeal met Ferrari aan. Daarvoor werd de intentie om met Honda te gaan samenwerken zelfs stopgezet.

“We willen ons eigen project met Ferrari, met een motor en versnellingsbak die centraal staan. We kunnen echter het aantal onderdelen die we vanuit Maranello krijgen uitbreiden”

“Misschien dat we op een bepaald moment een betere manier van samenwerken vinden maar we willen zeker en vast geen B-team van Ferrari worden,” besloot Vasseur.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariSauber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië