Sauber zal shakedown van nieuwe bolide in Fiorano doen

06 januari 2019 — Volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ zal Sauber haar nieuwe bolide voor 2019 voor het eerst de sporen geven op veertien februari in Fiorano, op het testcircuit van Ferrari.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sauber F1 Team (@sauberf1team) op

De formatie uit Hinwil zal een zogenaamde ‘filmdag’ afwerken in Fiorano, bij zo’n testdag mogen er maar honderd kilometer afgelegd worden. Het is nog niet bekend wie achter het stuur van de nieuwe Sauber, die naar alle waarschijnlijkheid de naam C38 zal krijgen, zal zitten.

Ferrari zal waarschijnlijk een aandachtige toeschouwer zijn bij de bewuste test want de Sauber zal gebruik maken van dezelfde motor en achterophanging als de Scuderia. De dag nadien wordt trouwens ook de nieuwe bolide van Ferrari voorgesteld.

De officiële pre-season-tests zullen beginnen op achttien februari in Barcelona en zullen vier dagen duren. Op zesentwintig februari begint het F1-circus aan een tweede vierdaagse test in Barcelona en daarna wordt het aftellen naar zeventien maart voor de eerste GP van het seizoen in Australië. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België