Saudi-Arabië met nachtrace op F1-kalender 2021

05 november 2020 — Saudi-Arabië staat vanaf 2021 op de F1-kalender, zo heeft de Formule 1 vandaag aangekondigd.

Enkele weken geleden lekte reeds uit dat er plannen waren om Saudi-Arabië aan de F1-kalender 2021 toe te voegen. Vandaag volgde dan de officiële bevestiging dat er volgend jaar in november een F1-race zal plaatsvinden in Saudi-Arabië.

De GP van Saudi-Arabië wordt de derde race in het Midden-Oosten en staat voorlopig gepland voor 28 november. De race zal een zogenaamde ‘nachtrace’ worden en plaatsvinden in Jeddah. Voorlopig staat de GP van Saudi-Arabië gepland op 28 november en daarmee lijkt het de voorlaatste race te zullen worden van een F1-kalender 2021 die naar verluidt 23 races zal tellen.

Ook in 2022 zou de GP van Saudi-Arabië in Jeddah plaatsvinden waarna de race in 2023 zou verhuizen naar de hoofdstad Riyadh. De plannen voor de verhuis naar het entertainmentcomplex Qiddiya werden echter nog niet officieel bevestigd door de Formule 1.

Dat de Formule 1 in de toekomst naar Saudi-Arabië zal afreizen wordt trouwens niet overal op gejuich onthaald. Saudi-Arabië heeft immers een bedenkelijke reputatie op het vlak van mensenrechten. Amnesty International heeft de belangrijkste figuren uit de Formule 1 al opgeroepen om zich uit te spreken tegen de plannen voor een F1-race en tegen het schenden van de mensenrechten.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België