logo
 

Schoonmoeder van Bernie Ecclestone ontvoerd: 33 miljoen euro losgeld

26 juli 2016 — Volgens Braziliaanse media is Aparecida Schunck, de schoonmoeder van Bernie Ecclestone ontvoerd.


Aparedida Schunck is de 67-jarige moeder van Fabiana Flosi, de vrouw van Bernie Ecclestone, en dus de schoonmoeder van de F1-baas. De 38-jarige Flosi trouwde in 2012 met Bernie Ecclestone.

Schunck zou ontvoerd zijn in de omgeving van Interlagos, vlakbij São Paolo, waar ieder jaar de GP van Brazilië wordt verreden. Er vinden daar geregeld overvallen plaats, iets waarvoor de medewerkers van de F1-teams ieder jaar dan ook uitvoerig gewaarschuwd worden. In Brazilië vinden er bovendien ook vaak ontvoeringen plaats. De overheid richtte dan ook speciale taskforces op om het probleem te bestrijden.

De ontvoerders van Aparedida Schunck vragen 120 miljoen Braziliaans real, wat overeenkomt met ongeveer 33 miljoen euro. Volgens het Braziliaans magazine ‘Veja’ zouden de ontvoerders eisen dat het bedrag in Britse Pond wordt betaald en dat gespreid over vier plastic zakken. Het zou om het grootste losgeld ooit gaan dat in Brazilië werd gevraagd.

Het fortuin van F1-baas Bernie Ecclestone wordt geschat op 3,1 miljard dollar. De lokale politie wenste geen commentaar te geven op de berichten over de ontvoering.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België