“Schrijf McLaren nog niet af voor de titel”

15 oktober 2010 — McLaren presteerde de voorbije races niet bijzonder sterk en zag de kloof met de concurrentie vergroten. Toch betekent dit niet dat ze nu kansloos zijn voor de titel.

Uiteraard maakt McLaren nog kans op de constructeurstitel. Jenson Button en Lewis Hamilton komen ook nog in aanmerking voor de rijderstitel. Al is de situatie er na de gp van Japan natuurlijk niet eenvoudiger op geworden.

Veel insiders en fans lijken nu door het grote puntenverschil de fout te maken McLaren en haar rijdersduo af te schrijven voor de titel. Iets wat ook David Coulthard eerder deze week reeds zei.

“McLaren is momenteel een outsider, maar het nieuwe puntensysteem heeft onze denkwijze serieus beïnvloed,” zegt Coulthard in zijn column voor The Telegraph. “Zou men Lewis of Jenson immers ook afschrijven indien ze met het oude puntensysteem elf of twaalf punten achter stonden? Natuurlijk niet.”

Ook Martin Whitmarsh, teambaas bij McLaren, waarschuwt de concurrentie dat zijn renstal tot het bittere eind zal strijden voor de titel en dat men McLaren niet mag afschrijven.

“Met nog drie races te gaan en 75 punten door de rijders te verdienen zou het niet slim zijn om Jenson, Lewis en McLaren af te schrijven voor de titel,” aldus Whitmarsh.

“Beide rijders hebben al eens een titel veroverd. Ze weten dan ook welke moeilijkheden dergelijke unieke situatie met zich meebrengt. Allebei hebben ze al geleerd hoe ze onder hoge druk op hun beste niveau moeten presteren. Ze zullen klaar zijn voor deze strijd.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België