Schumacher achtste winnaar in acht races?

18 juni 2012 — Dit seizoen is echt wel uniek te noemen met zeven verschillende winnaars tijdens de eerste zeven races. Volgens Pirelli kan niemand minder dan Michael Schumacher in Valencia voor de verrassing zorgen en misschien wel de achtste winnaar worden ...

image

Eind deze week wordt de GP van Europa verreden op het stratencircuit van Valencia. Pirelli blikt alvast vooruit op de race door de straten van de Spaanse haven. Volgens Pirelli is Michael Schumacher een serieuze kandidaat om de achtste winnaar ditseizoen te worden.

Op het eerste zicht misschien een vreemde keuze, aangezien de Duitser dit seizoen nog maar twee punten behaalde en al veel pech kende. Maar niets is minder waar want wie reed de snelste tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco? Inderdaad, een zekere Michael Schumacher.

“Voor de polepositie moet je misschien aan iemand zoals Michael denken,” zei Paul Hembery tegenover Autosport. “Hij zou waarschijnlijk de GP van Monaco gewonnen hebben indien hij geen bestraffing zou gekregen hebben. Dus waarom zou hij hier niet kunnen winnen? Voor Valencia moet je je geld inzetten op Michael.”

Zes verschillende winnaars tijdens de eerste zes races was reeds ongezien in de Formule 1 en na de GP van Canada werd dat record al meteen scherper gesteld. Krijgen we inderdaad ook een achtste winnaar in Valencia?

Het zou best kunnen, maar één ding is net zoals in Monaco cruciaal. Op pole staan is noodzakelijk indien je de GP van Europa op jouw naam wil zetten, inhalen is immers net als in Monaco quasi onmogelijk.

“We weten dat Valencia een moeilijk circuit is om spektakel te voorzien. Het is erg moeilijk om er in te halen. Op dat vlak toont het veel gelijkenissen met Monaco,” besluit Hembery.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België