Schumacher begrijpt uitschakeling in Q2 niet

12 juni 2010 — Voor Michael Schumacher was de kwalificatie voor de GP van Canada een teleurstelling van jewelste.

De zevenvoudig wereldkampioen moet morgen van op de dertiende plaats vertrekken nadat hij in Q2 vroegtijdig werd uitgeschakeld. Schumacher zelf begrijpt alvast niet waarom hij zoveel moeilijkheden had tijdens de kwalificatie.

“Ik ben duidelijk teleurgesteld over deze kwalificatie,” zei Schumacher na afloop van de kwalificatie. “We hadden niet de juiste balans en ook niet voldoende grip. In het algemeen hadden we veel problemen bij het remmen en het besturen van de wagen. De wagen presteert gewoonweg niet zoals we verwachten.”

“We hadden gelijkaardige problemen gisteren in de namiddag en we deden dan ook enkele aanpassingen na afloop van de tweede oefensessie. Vanochtend leek het alsof de aanpassingen werkten maar vanmiddag hadden we opnieuw gelijkaardige problemen tijdens de kwalificatie.”

“Het is moeilijk om de oorzaak van de problemen te begrijpen maar we gaan het grondig bestuderen en een goede strategie voor de race uitdokteren,” besluit Schumacher.

Voor de eerste keer in zijn F1-carrière moest de zevenvoudig wereldkampioen tijdens een kwalificatie voor de GP van Canada zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot. Dat mag dan wel een magere troost zijn voor Nico Rosberg want met een tiende plaats is er ook bij de jongste van de twee Duitsers geen reden tot feesten.

“Dat was geen uitmuntende kwalificatie voor ons,” begint Rosberg zijn relaas. “We hebben dit weekend een redelijk goede wagen maar helaas werkten de banden deze middag niet optimaal bij ons. Dat was vandaag een erg groot probleem voor ons. De hardere band was niet echt een probleem in Q1 maar we ondervonden problemen met de zachtere option-compound.”

“Het is erg teleurstellend om als tiende te moeten starten voor de race. Het is echter een lange race waarbij alles kan gebeuren en waarbij we iedere kans moeten proberen te benutten,” besluit Rosberg.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België