logo
 

Schumacher berispt voor ophouden Barrichello

23 oktober 2010 — Barrichello zei na afloop van de kwalificatie dat Michael Schumacher hem had opgehouden tijdens Q2. Iets waarin de wedstrijdleiding hem volgde.

Schumacher kreeg een berisping van de wedstrijdleiding, iets dat Barrichello waarschijnlijk graag anders had gezien. Barrichello klaagde al na afloop van de kwalificatie dat Schumacher hem had opgehouden. (lees: Barrichello heeft kritiek op Schumacher).

Schumacher kwam zich bij de Braziliaan verontschuldigen, maar daar nam Barrichello geen genoegen mee. De twee kunnen het alvast uitvechten tijdens de race. Schumacher zal immers als negende starten met vlak achter hem Barrichello als tiende.

“Het is uiteindelijk de rijder die via blauwe vlaggen, het gebruik van zijn spiegels enz. moet opmerken dat een wagen achter hem komt aangereden, ook al was wagen nummer 9 (Barrichello) niet bezig aan een snelle ronde,” luidde het in een mededeling van de wedstrijdleiding.

Schumacher was trouwens niet de enige rijder die een waarschuwing kreeg van de wedstrijdleiding. Ook teamgenoot Nico Rosberg kwam er vanaf met een waarschuwing. De Duitser hinderde overduidelijk Fernando Alonso tijdens de kwalificatie. Tot slot kreeg ook Robert Kubica geen bestraffing voor het eventueel hinderen van Adrian Sutil.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België