logo
 

Schumacher: “Dit was het hoogst haalbare”

01 september 2012 — Michael Schumacher denkt dat er vandaag voor Mercedes niet meer in zat dan zijn dertiende plaats.

Michael Schumacher kon zich niet verder kwalificeren dan een dertiende startplaats, wat geen recht geeft op deelname aan de derde kwalificatiesessie. Nico Rosberg deed het nog slechter met een achttiende tijd, maar moet dus nog vijf plaatsen achteruit wegens het wisselen van de versnellingsbak nadat hij vanmorgen in de derde vrije training aan de kant moest toen hij vast zat in zesde versnelling.

Schumacher heeft in het verleden heel wat mooie resultaten behaald op het circuit van Francorchamps, vandaag dus niet. “Het is erg jammer voor de fans, maar vandaag zat er echt niets meer in dan dit. De wagen wilde gewoon niet sneller, en vooral in het tweede gedeelte, waar het wat technischer is, verloren we te veel kostbare tijd.”

De zevenvoudig wereldkampioen liet wel weten dat er nog een paar updates gepland staan, en dat ze zullen blijven knokken. Of ze morgen enigzins een goed resultaat zullen kunnen halen, dat valt af te wachten. Vorig jaar startte Schumacher nog vanop de allerlaatste positie, maar hij wist zich tijdens de race nog terug te vechten naar een mooie vijfde plaats. Er is dus nog hoop voor de fans…

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëMichael SchumacherMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië