Schumacher en Senna wijzen naar elkaar

13 mei 2012 — Michael Schumacher en Bruno Senna geven elkaar de schuld van de onderlinge aanrijding in bocht 1 tijdens de Grote Prijs van Spanje.

Michael Schumacher en Bruno Senna finishten vandaag niet in de grote prijs van Spanje. De twee waren betrokken in een crash met elkaar in de eerste bocht van het circuit. Schumacher boorde zijn Mercedes in de Williams van Senna die geen duidelijke beweging maakte naar de binnen- of buitenkant. Beide rijders beweren dat de andere in fout was.

“Ik heb even de tijd genomen om de beelden te bekijken en als je het bekijkt vanuit de lucht, zie je dat hij naar rechts beweegt vooraleer alsnog de binnenkant van bocht te nemen”, analyseert Schumacher. “Bij het remmen beweegt hij dan naar links en schiet voor mij in. Ik probeerde dan nog de binnenkant te nemen, maar het was te laat.”

“Vorig jaar in de grote prijs van Brazilië deed hij ook al een raar manoeuvre. Een ronde van tevoren had hij ook al een incidentje met Grosjean, maar wat daar gebeurde weet ik niet. Ik hoop dat de stewards de beelden goed bekijken zodat ze zien wat er gebeurde.” Tijdens de grote prijs van Brazilië gingen Senna en Schumacher zij aan zij de Senna S in waarbij de Braziliaan de achterband van de Duitser kapot prikte met zijn voorvleugel. [filmpje]

Senna legt de schuld dan weer bij de zevenvoudig wereldkampioen. “Natuurlijk zegt hij niet dat het zijn fout was”, aldus Bruno Senna. “Zijn banden waren veel nieuwer dan de mijne. Ik was aan het rijden op heel oude banden. Ik denk dus dat er een groot verschil zat tussen onze rempunten voor bocht 1.”

“Grosjean remde ook al eens heel laat en raakte mijn in die eerste bocht. Ik wou niet dat hetzelfde opnieuw zou gebeuren. Ik remde en hij wou nog aan de andere kant van mij komen, wat kan je dan doen?”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België