logo
 

Schumacher geeft ontgoocheld op door probleem met versnellingsbak

18 maart 2012 — Michael Schumacher en Mercedes waren erg hoopvol na een bemoedigende kwalificatie. De race werd echter al snel een teleurstelling.

image

Schumacher kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Australië, een zeer bemoedigend resultaat vergeleken met vorig seizoen. Ook de start van de race was nog goed en Schumacher kon een goede racesnelheid ontwikkelen.

Deze was niet goed genoeg om bij aanvang van de race de McLaren’s te volgen maar hij kon wel strijden met Sebastian vettel. Maar dan was het plots over en uit voor de Duitser.

Aan het einde van het rechte stuk van start-finish begaf de derde versnelling van zijn Mercedes het. Het afremmen voor de eerste bocht ging daardoor niet meer zoals gepland en Schumacher reed het gras in. Dat was volgens de Duitser een doelbewuste keuze.

“Ik had ook kunnen proberen insturen maar dat zou zeker en vast tot een spin geleid hebben waardoor ik riskeerde andere rijders (lees Vettel, nvdr.) mee te nemen,” aldus Schumacher.

Schumacher probeerde vervolgens nog door te rijden met zijn andere versnellingen maar ook dat bracht weinig soelaas, waardoor een opgave de enige overgebleven mogelijkheid was.

“Ik denk dat ik deze namiddag een goede race had kunnen rijden en ik kan nog steeds enkele positieve zaken uit dit weekend meenemen. De wagen bevestigd onze gevoelens en het is duidelijk een stap in de goede richting. We kunnen hier nu op verderbouwen en ons verder beginnen verbeteren,” besluit de Duitser.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België