logo
 

Schumacher geniet van het leven uit de spotlights

16 juni 2013 — Eind vorig seizoen trok zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zich voor de tweede keer terug uit de F1, en daar heeft de Duitser nog geen minuut spijt van gehad. image

Schumacher geniet van het leven buiten de Formule 1. Toen hij op het einde van het seizoen 2006 voor de eerste keer met pensioen ging, was dat wel even anders. Der Meister waagde zich aan allerlei andere uitdagingen, waaronder motorracen. Een nekblessure, als gevolg van een ongeval tijdens een motorrace, belette de Duitser in 2009 al om zijn comeback te maken bij Ferrari als vervanger van de zwaargewonde Felipe Massa.

Nu, 4 jaar later, is er bij Schumacher geen sprake van spijt over zijn tweede en hoogstwaarschijnlijk definitieve pensioen. Op een podiumplaats in Valencia vorig seizoen na, slaagde Schumacher er niet in om met Mercedes een vervolg te breien aan de glorietijd die hij met Ferrari beleefde. “Als we vorig jaar op zijn minst een rol zouden gespeeld hebben in het kampioenschap, dan was mijn beslissing misschien anders geweest. Ik ben nu echter heel gelukkig, en tijdens de races voorzie ik mijn vrouw van privé-commentaar.” legt Schumacher aan Bild uit.

Schumacher vervult nu de rol van ambassadeur voor Mercedes en in die rol kroop hij enkele weken terug achter het stuur van de W02 uit 2011 voor een rondje over de Nordschleife. Dit tijdens een promotioneel evenement ter ere van de 24 uren van de Nürburgring, maar ook als bedanking voor zijn fans en vrienden. Het zou naar eigen zeggen niet de laatste keer zijn dat de Duitser in een F1-wagen kroop.

Hoewel Schumacher niet meer nadrukkelijk aanwezig is in de paddock, blijft hij wel op de hoogte van wat er in de Formule 1 gebeurt. Hij staat in contact met mensen van Mercedes, maar ook van Ferrari. “Ik hoef echter niet alles te weten wat er gebeurt. Het is niet zo dat ik nog steeds in alles geïnteresseerd ben.” aldus een gelukkige Michael Schumacher.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België