“Schumacher had de regels moeten kennen”

07 augustus 2012 — Volgens Charlie Whiting had Michael Schumacher het reglement beter moeten kennen toen hij tijdens de afgebroken start in Hongarije zijn motor uiitschakelde.

image
Twee weken geleden kende Michael Schumacher een rampzalig weekend in Hongarije. Het begon nadat hij zijn motor had afgezet omdat de start was afgebroken wat overigens veroorzaakt was door de Duitser zelf. Als klap op de vuurpijl viel Schumacher zelfs nog uit in de race.

De rijders moesten in het verleden bij een afgebroken start op de grid blijven staan en men zou vervolgens na vijf minuten opnieuw starten. Dit is echter veranderd sinds 2005, twee jaar voordat Schumacher voor de eerste keer met Formule 1 stopte. Sinds die tijd vindt er direct een nieuwe opwarmronde plaats. Whiting vind dat Micheal deze regels had moeten kennen. Het afbreken van de start is veroorzaakt doordat Schumacher een gridpositie achter Kobayashi had opengelaten.

Op de vraag of er misschien een test voor de coureurs moet komen om hun kennis van de reglementen te peilen antwoordde Whiting afwijzend. “wij gaan er vanuit dat een team die actief is in Formule 1 de regels kent. De teams zijn er zelf verantwoordelijk voor dat de coureurs en de werknemers op de hoogte zijn van alle nieuwe regels.”

geschreven door Robin Mengerink

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België