logo
 

“Schumacher had zijn comeback nooit mogen maken”

08 december 2012 — Bernie Ecclestone uit opnieuw felle kritiek. Na de kritiek op Ferrari over het incident met inhalen onder gele vlag is er nu kritiek op Michael Schumacher. Die zou volgens hem nooit een comeback hebben mogen maken. Toen die comeback ruim drie jaar geleden werd aangekondigd was diezelfde Bernie Ecclestone nog laaiend enthousiast.

image
Volgens Bernie Ecclestone had Schumacher nooit een comeback in de Formule 1 mogen maken. De F1-paus zegt dat de Duitser voor heel wat fans van zijn voetstuk is gevallen.

“Ik zou eerder als zevenvoudig kampioen gestopt zijn dan nu te stoppen op deze manier,” zei Bernie Ecclestone op de officiële website van de Formule 1. “Mensen die de sport nog niet zo heel lang volgen zullen hem herinneren voor zijn resultaten van de voorbije drie jaar, niet zoals hij voordien was.”

“Ze zien hem niet als de held die hij was, maar voor de mens die hij nu is. Het is belangrijk, en dat is uiteraard niet eenvoudig, om te weten wanneer je iets niet meer kan dat je vroeger wel kon, dat het dan tijd is om anderen de kans te geven,” voegde Ecclestone daar nog aan toe.

Ecclestone zijn afscheid van de Formule 1 is misschien ook dichter dan hij zelf zou willen, al denkt hij momenteel nog niet aan stoppen, al heeft hij wel ook één les geleerd.

“Ik hoop dat ik het kan. Wanneer ik voel dat ik niet meer op mijn niveau kan presteren dat ik wil, dan zal ik zeker afscheid nemen.”

Bernie Ecclestone geeft echter ook toe dat de zevenvoudig wereldkampioen voor de Formule 1 veel betekend heeft en dat hij zelfs nu na zijn drie seizoenen zonder overwinning nog steeds enorm populair is.

“We zullen Michael missen. Zelfs zonder overwinningen de voorbije seizoenen is en blijft hij enorm populair,” besluit Ecclestone.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België