Schumacher: “Hamilton moet zich neutraal houden”

14 november 2010 — Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zou aan Lewis Hamilton gevraagd hebben om de finale vandaag op eerlijke wijze te doen verlopen. Hamilton zou vandaag alle titelkandidaten de das om kunnen doen.

De titelkandidaten die niet meteen beste vriendjes zijn met McLaren-rijder Lewis Hamilton mogen vandaag op een extra zware wedstrijd rekenen. Hamilton speelt vandaag namelijk een zeer belangrijke rol in het behalen van de rijderstitel.

De Brit zou bijvoorbeeld Sebastian Vettel kunnen passeren waardoor die laatste dan automatisch uitgeteld is om de wereldtitel. Ook zou Hamilton in functie van Mark Webber kunnen rijder door achterligger Fernando Alonso kostbare tijd te doen verliezen. We weten al langer dan vandaag dat Hamilton en Alonso nog wat hebben goed te maken met elkaar.

Sir Jackie Stewart is van mening dat Michael Schumacher onlangs een nogal vreemd gesprek met Hamilton aanging. De Duitser stelde voor dat Hamilton zich neutraal zou houden door de strijd aan Vettel, Webber en Alonso zelf te laten.


“De huidige rijders hebben voldoende ervaring om met de druk van vandaag om te gaan. Ze zullen de wedstrijd op een faire wijze laten verlopen. Hamilton is erg snel maar ik sprak eerder al met hem over dit onderwerp. Ons gesprek ging over het eerlijk laten verlopen van de finale”, aldus Michael Schumacher.

image

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België