Schumacher hoopte op meer, Rosberg gehinderd door Buemi

06 november 2010 — Michael Schumacher kwalificeerde zich als achtste voor de GP van Brazilië maar de zevenvoudige wereldkampioen hoopte overduidelijk op een betere prestatie.

Schumacher is de laatste races opnieuw in goede doen. In Brazilië was Schumacher opnieuw sneller dan teamgenoot Nico Rosberg, die zich als dertiende kwalificeerde en dus in Q2 strandde.

Toch hoopte Schumacher om meer naar voor op de grid te staan. Even zag het er zelfs erg goed uit voor de Duitser. Schumacher noteerde immers even de tweede tijd.

“Ik ben enigszins teleurgesteld omdat de omstandigheden vandaag waren zoals ik gerhoopt had,” zei Schumacher. “Ik hoopte echt op meer tijdens de kwlaificatie maar uiteindelijk draaide het anders uit.”

Volgens Schumacher zorgden afgekoelde banden ervoor dat hij geen betere kwalificatie reed.

“Ik kon niet sneller tijdens mijn snelste ronde en er waren ook geen andere problemen. De enigste verklaring is dan ook dat mijn banden waarschijnlijk te fel afkoelden toen ik in het begin van de ideale rijlijn moest gaan om Mark en Sebastian te laten passeren.”

Voor Schumacher is het alvast een opsteker dat hij opnieuw zijn teamgenoot achter zich kon laten. Rosberg strandde in Q2 en dat was volgens de Duister vooral te danken aan Sebastien Buemi.

“We konden een goed resultaat neerzetten. Op een opdrogende baan was de intermediate echter maar één ronde echt goed en ik werd net tijdens die ronde gehinderd door Buemi.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België