“Schumacher kan het nog steeds niet”

12 maart 2012 — ... hat maximaal haalbare uit de banden halen tijdens één snelle ronde, dat is de conclusie van Ross Brawn.

image

Dit wordt het derde seizoen sinds de comeback van de zevenvoudig wereldkampioen en veel van zijn fans hopen dat de Duitser nu eindelijk een podiumplaats kan behalen, en bij voorkeur uiteraard een overwinning.

Vorig seizoen wist de Duitser alvast beter te presteren dan tijdens zijn eerste seizoen sinds zijn comeback. Schumacher wist meermaals een indrukwekkende race te rijden, maar de kwalificatie is en blijft een serieus aandachtspunt.

Schumacher kende heel wat moeilijkheden om de banden van Pirelli optimaal te benutten tijdens een snelle ronde, iets wat volgens Ross Brawn nu nog steeds niet lukt. Volgens Brawn zal Schumacher tijdens de kwalificatie het niveau van Nico Rosberg maar moeilijk kunnen evenaren. Rosberg zou van beide rijders het best het maximaal haalbare uit de Mercedes kunnen benaderen.

“Nico is op dit vlak buitengewoon, misschien wel één van de besten die ik ooit gezien heb,” aldus Brawn. “Michael heeft nog steeds niet volledig begrepen hoe je het beste alles uit de banden haalt tijdens één snelle ronde.”

Volgens Brawn komt dat nog steeds door de jaren afwezigheid van Schumacher en het feit dat sinds zijn afscheid de Formule 1 en de banden ingrijpend veranderd zijn.

“Toen waren er nog banden met groeven en de bandenoorlog tussen Michelin en Bridgestone bevond zich op haar hoogtepunt,” besluit Ross Brawn. “We waren de belangrijkste klant van Bridgestone en Michael was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de banden, daardoor pastten de banden beter bij zijn rijstijl. De huidige banden passen beter bij een aantal rijders hun rijstijl.”

Voorlopig is het dus afwachten of Schumacher een goede kwalificatie zal rijden in Melbourne, dat zal nochtans nodig zijn indien hij aanspraak wil maken op een podiumplaats.

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België