Schumacher krijgt grid-penalty in Monaco

13 mei 2012 — Schumacher noemde Senna eerder op de dag nog een idioot voor het incident dat de beide heren hadden tijdens de GP van Spanje. Toch is blijkbaar niet iedereen het eens met de stelling van de Duitser want zopas hebben de steward Schumacher een penalty voor Monaco aangerekend.

image

Het incident zou na de race onderzocht worden en het resultaat is daar nu van bekend. Schumacher krijgt vijf plaatsen straf op de startgrid van Monaco voor de aanrijding die hij met Senna had tijdens de GP van Spanje.

Na het onderzoek kwamen de stewards tot de conclusie dat de zevenvoudige wereldkampioen schuldig was aan het veroorzaken van het ongeval in de twaalfde ronde. Zowel Schumacher als Senna moesten hierdoor de race staken.

De stewards zien het incident dus net iets anders dan Schumacher die Senna over de boordradio nog als idioot bestempelde. Waarschijnlijk zullen het de emoties en frustraties geweest zijn die de reactie uitlokte, want Schumacher is momenteel aan zijn slechtste seizoensstart ooit bezig, terwijl ploegmaat Rosberg intussen wel al een overwinning met de Mercedes op zijn naam mocht schrijven.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België