logo
 

“Schumacher moet in de F1 blijven”

30 september 2012 — Schumacher wordt bij Mercedes vervangen door Hamilton, maar blijft de Duitser in de Formule 1 of houdt hij er eind dit seizoen voor de tweede keer mee op? Volgens enkele insiders moet hij ermee doorgaan.

image
De zevenvoudig kampioen kende geen succesvolle comeback bij Mercedes. Deels door eigen fout, maar deels ook door een oncompetitieve wagen, die bovendien ook bij momenten erg onbetrouwbaar was.

De Duitser is momenteel de oudste op de grid.Volgens sommigen is hij te oud voor de Formule 1 maar daar wil Niki Lauda niet van weten.

“Dat hij te oud is, dat hij te slecht kan zien, over die onnozelheden wil ik zelfs geen commentaar geven,” aldus Niki Lauda tegenover de zondagseditie van de ‘Frankfurter Allgemeinen’. Indien Schumacher daadwerkelijk zou stoppen met de Formule 1 dan zal Schumacher volgens Lauda een enorm gat achterlaten in de Formule 1.

Ook volgens Eddie Jordan moet Schumacher ermee doorgaan.

“Het was echt een schok voor mij toen ik vernam dat Schumacher bij Mercedes vervangen wordt. Hoe je het ook draait of keert, Michael is en blijft de meest succesvolle F1-piloot uit de geschiedenis van de sport,” zei Eddie Jordan tegenover ‘Welt am Sonntag’. “Hij heeft inderdaad niet de beoogde resultaten behaald, maar dat was niet alleen door zijn fout. Hij heeft, zoals bijvoorbeeld onlangs in Singapore, fouten gemaakt. Maar de comeback is niet alleen door zijn eigen fouten niet succesvol.”

Volgens Eddie Jordan wil Schumacher waarschijnlijk in de Formule 1 blijven en is Sauber dan een goede mogelijkheid voor de Duitser. Bij de subtopper kan Schumacher zijn gedrevenheid en ervaring ten volle uitspelen.

“Ik geloof dat een overstap naar Sauber voor Michael zinvol kan zijn omdat de situatie er compleet anders is dan bij Mercedes. Michael kan volgend seizoen met een competitieve wagen van Sauber bewijzen dat hij nog steeds erg gemotiveerd en gedreven is. Het is een kleine renstal, de sfeer is er veel intiemer dan bij een team zoals Mercedes. Dat is wellicht veel beter voor hem,” besluit Jordan.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België