“Schumacher moet niets meer bewijzen”

30 december 2011 — Michael Schumacher kreeg de voorbije twee seizoenen heel wat kritiek te verwerken maar de Duitser krijgt nu steun uit misschien wel onverwachte hoek ... of toch niet.

image

Want Fernando Alonso heeft altijd veel respect gehad voor de Duitser. Op het circuit streden ze met het mes tussen de tanden maar naast de baan was de situatie compleet anders.

Alonso liet in het verleden meermaals verstaan dat hij zijn wereldtitels net iets belangrijker vindt omdat hij ze behaalde terwijl Schumacher nog reed. Nu beleeft Schumacher een tweede carrière in de Formule 1 en de zevenvoudig kampioen heeft volgens de Spanjaard niets meer te bewijzen.

“Hij zal voor ons steeds een groot kampioen zijn. We respecteren immers een rijder die zeven wereldtitels behaald heeft. Hij hoeft niets meer te bewijzen en is altijd al snel geweest,” zei Alonso tegenover TotalRace.com. “We weten dat de wagen waarmee je rijdt in de Formule 1 erg bepalend is voor je prestaties. We weten ook dat Mercedes dit seizoen geen bijzonder goede wagen had.”

De Spanjaard liet zich sinds de comeback van de Duitser meermaals positief uit en ook deze uitspraken tonen opnieuw aan dat het respect voor Schumacher enorm groot is.

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België