logo
 

Schumacher ontkent geruchten over stoppen

02 september 2012 — Nadat het leek dat Bernie Ecclestone zijn mond had voorbij gepraat omtrent de geruchten dat Schumacher zou stoppen verklaart de Duitser zelf dat hij nog geen beslissing heeft gemaakt.

“Ik denk dat we heel duidelijk zijn geweest dat we pas in Oktober meer kunnen vertellen over mijn toekomst in de Formule 1, niets is sinds dit statement veranderd dus ik kan geen nieuwe dingen melden, helaas.”

Schumacher, die vandaag zijn driehonderdste race reed stond vandaag nog even op de tweede plek achter Jenson Button maar raakte zijn plek kwijt aan een incidentje met Vettel. Door Vettel en zijn teambaas Horner werd dit afgedaan als een race incident.

Schumacher wilde aanvankelijk één stop maken, maar werd gedwongen om een tweede pitstop te maken nadat hij meer dan twintig ronden op een enkele set banden had gereden. En uiteindelijk verloor hij ook nog zijn zesde versnelling. Dit koste de Duitser uiteindelijk 5 plekken.

“We gokten met onze strategie, het leek aardig te lukken, we reden geen slechte rondetijden.” - “Ik moest pushen tegen Daniel Ricciardo dat kostte mij mijn banden, toen hebben we besloten om nog een keer te stoppen voor nieuwe banden.”

“Desondanks heb ik van mijn driehonderdste Grand Prix genoten, het voelt goed om te vechten voor een hoge plaats, maar het is jammer dat dat niet is gelukt.”


Geschreven door Robin Mengerink

Categorieën: GP van BelgiëMichael SchumacherMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België