Schumacher ontsnapt aan bestraffing

28 oktober 2012 — Michael Schumacher wordt niet bestraft voor het negeren van blauwe vlaggen tijdens de race.

Schumacher werd tijdens de start van de GP van India aangereden waardoor hij een lekke band kreeg. Schumacher geraakte nog wel tot in de pits, maar de race was amper bezig en hij stond al bijna op een ronde achterstand.

De Duitser reed dan ook een ganse race in de achterhoede. Hij wist nog wel enkele wagens in te halen, maar moest uiteindelijk opgeven. Tijdens het grootste deel van zijn race moest Schumacher echter aan de kant voor snellere wagens die hem gingen dubbelen. Schumacher kreeg dan ook meermaals blauwe vlaggen te zien, en net daar zou het voor de Duitser zijn foutgelopen.

Tijdens de race kregen we te zien dat een incident waarbij Schumacher blauwe vlaggen zou hebben genegeerd onderzocht ging worden. Daarbij zou Schumacher Romain Grosjean gehinderd hebben.

De stewards onderzochten het incident na afloop van de race maar besloten om Schumacher geen straf te geven.

“De stewards namen in beschouwing dat wagen nummer 10 (Grosjean) de kloof met wagen nummer 7 (Schumacher) niet voldoende verkleind had zodat die opzij moest gaan zoals wordt gesteld in Appendix H artikel 2.4.5 (d) van de International Sporting Code,” luidde het in een mededeling.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België