Schumacher opvallend beter, Rosberg opvallend minder.

08 mei 2010 — Bij de Duitse renstal Mercedes GP lijken de updates vooral in het voordeel van Michael Schumacher te werken. Nico Rosberg zal zich morgen zeker nog tonen.

Voor het eerst in 2010 kwalificeerde Michael Schumacher zich voor teamgenoot Nico Rosberg. De zevenvoudig wereldkampioen vertrekt morgen vanaf de 6de startplaats.


“Vandaag verliep mijn kwalificatie eindelijk naar wens. Gisteren voelde de wagen al zeer goed aan en dat betekende dat vandaag alles ideaal zou kunnen verlopen. De balans van mijn wagen geeft me een beter gevoel maar de wagen op zich kon nog iets beter naar mijn zin worden afgesteld. Ik boekte opnieuw wat vooruitgang en ik voel dat er morgen meer zal inzitten. Ik kan de wagen morgen rijden op de manier zoals ik dat wens. Vandaag bereikten we alvast het maximum uit de wagen.

image

Teamgenoot Nico Rosberg vertrekt morgen als 8ste. De jongere Duitser kent alvast geen makkelijk weekend doordat hij de updates niet optimaal kan benutten.

“Ik ken een moeizaam weekend. We zullen op zoek moeten gaan naar de oorzaak want de veranderingen aan de wagen zijn niet op alle gebieden goed voor me. De wagen is sneller dan voorheen maar ik moet persoonlijk nog wennen aan de updates. Ik kan de juiste afstelling niet vinden en de wagen rijdt dus niet zoals ik dat wil. Het vermogen is doenbaar maar mijn positie voor morgen had beter mogen zijn. Ik hoopte op meer”, zo verklaarde Nico Rosberg.

image

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België