Schumacher overtuigd van podiumkandidaat MGP W02

01 februari 2011 — Het was al druk in Valencia nog voor de start van de testsessie. Ook Mercedes deed immers de presentatie van de nieuwe wagen voor seizoen 2011 net voor het opengaan van de pitlane om 10u.

Zonder al te veel glitter en glamour stelde Mercedes in Valencia haar nieuwe wagen voor. Nadat het afgelopen weekend de pers al had laten proeven van een voorsmaakje door een computer gegenereerde tekening van de nieuwe MPG W02 de wereld in te sturen, was het nu dus tijd voor ‘the real thing’.

Het team had de ontwikkeling van de wagen voor het seizoen 2010 al snel stopgezet nadat de resultaten bleven tegenvallen. Ze besloten om hun pijlen al te richten op de ontwikkeling van de wagen voor 2011, in de hoop hier betere resultaten te kunnen mee neerzetten.

Ook de terugkeer van Schumacher verliep niet geheel naar verwachting en de zevenvoudig wereldkampioen werd in zowat alle races overklast door ploegmaat Nico Rosberg. Schumacher heeft hierbij altijd volgehouden dat dit aan de wagen lag die niet op maat van zijn rijstijl was gemaakt. Een excuus dat hij in 2011 alvast niet meer zal kunnen gebruiken.

Schumacher zelf zegt erg uit te kijken naar het nieuwe seizoen, “We hebben het al herhaaldelijk gezegd en nu nogmaals. We zijn hier samen aan iets groots aan het bouwen. Ik ben er van overtuigd dat we regelmatig op het podium zullen staan het komende seizoen, bij voorkeur op de middelste trede”.

door Glenn Schreurs


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België