Schumacher: “Overwinning is nog steeds mogelijk ondanks gridpenalty”

26 mei 2012 — Michael Schumacher reed vandaag tijdens de kwalificatie de snelste tijd maar de Duitser heeft uiteraard gemengde gevoelens omdat hij niet van op de pole mag vertrekken.

image

Schumacher vertrok met een serieus handicap richting het raceweekend in Monaco. Na zijn aanrijding met Bruno Senna tijdens de GP van Spanje kreeg hij immers een gridpenalty voor de GP van Monaco. Net op het stratencircuit is iedere plaats achteruit op de grid extra pijnlijk omdat inhalen er quasi onmogelijk is.

Bij Schumacher zijn er dan ook gemengde gevoelens, al is de overwinning niet helemaal buiten bereik.

“Eerst en vooral ben ik extreem opgewonden en blij dat ik hier in Monaco de pole heb kunnen rijden,” zei Schumacher tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie. Voor Schumacher was het de eerste besttijd tijdens een kwalificatie sinds hij zijn comeback maakte in de Formule 1. “Monaco is het meest prestigieuze circuit voor de meesten onder ons. Het is dan ook fantastisch om hier de pole te behalen na wat ik de voorbije tweeënhalf jaar heb meegemaakt”.

“Ik zei jullie reeds tijdens de persconferentie (voorafgaand aan het raceweekend, nvdr.) dat ik voor de pole zou gaan, als zesde zou starten en vervolgens wou zegevieren, en dat is nog steeds waar ik voor ga. Dat is het enige wat ik in mijn hoofd heb en de rest doet er niet toe.”

Wij zijn alvast benieuwd of Schumacher morgen ook daadwerkelijk kan zegevieren. Zelfs een podiumplaats zou reeds fantastisch zijn voor de Duitser.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België