logo
 

Schumacher rijdt zijn driehonderdste race in Spa

25 augustus 2012 — Volgende week in België rijdt Schumacher zijn driehonderdste race. Hij is daarmee de tweede coureur die driehonderd race's weet te rijden. Alleen zijn voormalig teamgenoot Barichello ging hem voor.

image
“Voor mij is Spa het mooiste circuit ter wereld” vertelt de 43-jarige Duitser. “Ik heb er veel speciale momenten beleefd, waaronder mijn debuut in Formule 1, mijn eerste zege en een wereldtitel.”

“Ik hoop ook dat ik volgende week een goede race weet te rijden, vorig jaar wist ik een goed resultaat te behalen, gestart als laatste en me naar de 5e plaats gevochten.”

Ook Ross Brawn kijkt uit naar volgend weekend in Spa. “De zomerstop heeft iedereen de ruimte gegeven om de batterijen op te laden, voordat het intense 2e deel begint van het seizoen. Hoewel iedereen wat anders heeft kunnen doen is de realiteit daar dat er slechts een paar dagen tijd is om de wagen te kunnen verbeteren”.

“Spa is een klassiek circuit voor de Formule 1. Het is geliefd bij veel coureurs, ingenieurs en uiteraard de fans. De ligging van het circuit heeft ook invloed, zo is de kans erg groot dat er een spectaculaire race zal plaatsvinden door het wisselvallige weer”.

image

Geschreven door Robin Mengerink

Categorieën: GP van BelgiëMichael SchumacherMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië