logo
 

Schumacher: “Sergio’s crash riep herinneringen op”

29 mei 2011 — Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat ondertussen al een tijdje mee in de sport. Zo liet het incident van Sergio Perez hem gisteren aan het bijna dramatische incident van Karl Wendlinger in 1994 denken.

Gisteren kregen we opnieuw een klapper van formaat te zien in de straten van Monaco. Sommige insiders zijn van mening dat Sergio Perez er een iets te agressieve rijstijl op zou nahouden. Anderen trekken opnieuw de veiligheid van de GP van Monaco in twijfel.

Lessen zullen ook ditmaal getrokken moeten worden. Heel even zaten gisteren dan ook zowat alle rijders met de handen in de haren. Bij Michael Schumacher riep het incident van Perez alvast herinneringen op aan de meest angstaanjagende crash die Karl Wendlinger mocht beleven.

Monaco 1994. Tijdens de kwalificatie ging destijds ook Karl Wendlinger in Monaco hevig van de baan. Met een snelheid van ongeveer 280 km/u parkeerde hij zijn wagen hardhandig in de muur. Gedurende meerdere weken lag Wendlinger vervolgens in een coma. De start op zondag verliep met extra aandacht voor het eerdere overlijden van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger die ook het leven lieten in 1994. De eerste twee startplaatsen bleven toen vrij ter nagedachtenis. Men leerde bij tegenslagen altijd meteen op zoek te gaan naar de weinige pluspunten. Daarop bouw je verder, en daarin grijp je extra motivatie.


Perez stapte gisteren alvast in de voetsporen van rijders die zich lid mogen noemen van de ‘Gallerij der Groten’. Op het waarschijnlijk meest legendarische circuit beleefde hij een incident dat nog jaren mee zal gaan. Dat is meer dan met je voeten in Monaco op het asfalt staan, je ogen sluiten en beseffen dat onder je schoenzool de beschadigde wagens van Senna, Prost, Mansell, Hill of Schumacher ooit stonden. Die laatste laat alvast verstaan dat je in de cockpit toch sneller en meer contact krijgt met de helden uit het verleden.

“Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat alles in orde is met Perez. Zijn incident riep herinneringen op aan 1994. De vergelijking met het incident van Wendlinger toont aan dat de veiligheid constant vooruitgang is blijven boeken. Vooral de zijdelingse crashtests waren een goede voorwaarde van de FIA”, aldus Michael Schumacher.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België