Schumacher tracht hoge verwachtingen te temperen

04 mei 2012 — Michael Schumacher erkent dat Mercedes tijdens de driedaagse test op Mugello vooruitgang heeft geboekt maar hij wil meteen ook de verwachtingen voor de GP van Spanje temperen.

image

Tijdens de testdagen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen werd er ook getest op het Circuit de Catalunya, waarop binnen een dikke week de GP van Spanje zal plaatsvinden. Mercedes presteerde erg sterk op dat circuit en ook in Mugello werd duidelijk progressie geboekt.

Schumacher wil echter niet gezegd hebben dat Mercedes nu favoriet is voor de overwinning op het circuit vlakbij Barcelona.

“Het positieve aan de test is dat we ons echt hebben kunnen concentreren op de ontwikkelingen die we gepland hadden. Dit zou ons een goede basis moeten geven voor verdere ontwikkelingen en misschien zelfs voor de komende race,” aldus Schumacher.

“Barcelona is een circuit waarop we uitvoerig getest hebben en daarom weten we ook dat de karakteristieken van het circuit niet echt volledig bij onze wagen passen. We gaan er echter met goede moed naartoe en zullen ons uiterste best doen,” besluit de Duitser.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië