logo
 

Schumacher: “Tweede pitstop beste oplossing”

02 september 2012 — Michael Schumacher kwam in Spa niet verder dan de zevende plaats. Dit kwam door de slechte staat van zijn banden op het einde van de race.

Mercedes besliste om beide piloten met één pitstop de wedstrijd te laten uitrijden. Dit bleek achteraf niet de beste keuze. Zowel Michael Schumacher als Nico Rosberg moesten in de laatste ronden nog een extra pitstop afwerken.

Rosberg lag op het moment van zijn tweede stop op de negende plaats, maar Schumacher lag op een derde podiumplaats toen zijn banden op zeven ronden van het einde zo goed als compleet versleten waren. Eerst verloor hij zijn derde plaats aan Kimi Raikkonen, en daarna zelfs nog de vierde stek aan Nico Hulkenberg in de Force India. Daarop besloot Mercedes om de Duitser nog eens binnen te halen voor een nieuw setje Pirelli’s.

Schumacher: “Ik had een goede start, en de rondetijden waren goed. Na mijn pitstop kwam ik achter Ricciardo en nog wat andere rijders terecht, waardoor ik nogal hard moest pushen, en mijn banden het meteen redelijk hard te verduren kregen. Als we geen extra pitstop hadden gemaakt hadden we ook hoogstens op die positie geëindigd, dus was het een goede beslissing om nog eens te stoppen.”

Der Meister vertelde er ook nog bij dat hij genoten heeft van zijn driehonderdste wedstrijd, ook al kon hij geen prijzen pakken.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëMichael SchumacherMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië