Schumacher verwacht geen titel in 2011

18 februari 2011 — Michael Schumacher heeft zich opnieuw uitgesproken over zijn verwachtingen voor het komende seizoen 2011.

Onlangs liet Schumacher nog verstaan dat hij ondanks zijn besttijd tijdens een testdag een erg moeilijke start van het seizoen verwachtte. De zevenvoudig wereldkampioen liet weten dat Mercedes GP nog heel wat werk had alvorens het de kloof met de top zal kunnen dichten.

Schumacher en Mercedes GP willen immers de strijd kunnen aangaan met Red Bull, Ferrari en McLaren, maar de Duitser verwachtte niet dat hij van bij het begin competitief zal zijn. Toch verwacht Schumacher dat Mercedes GP in 2011 zal kunnen strijden voor de overwinning, maar een titel zal er niet in zitten.

“Onze doelstelling blijft dezelfde als die van enkele weken geleden. We willen podiumplaatsen behalen en als het wat mee zit eventueel voor de overwinning gaan,” aldus Schumacher.

“Op meer kunnen we echt niet hopen, maar het is moeilijk om in te schatten hoe we zullen presteren tegenover de rest. We zullen immers onze wagen nog enigszins verbeteren tegen de GP van Bahrein.”

Maar één bepaalde onzekerheid heeft Schumacher net als alle andere rijders en renstallen.

“Dat is de vraag hoe we in verhouding tot de anderen zullen presteren.”

Het antwoord daarop hopelijk in Bahrein ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België